Nel van Dijk, voormalig MEP

“Jasper is een volbloed groene politicus. Hij treedt met gezag op voor een beter milieu, herstel van natuur en landschap en behoud van ecosystemen. Hij is bovendien een samenwerker, sociaal bevlogen, betrouwbaar en loyaal. Dat is wat we in Europa nodig hebben.”

Andy van der Dobbelsteen, Hoogleraar Climate Design & Sustainability

“Van de verschillende discussies over de energietransitie van Amsterdam weet ik dat Jasper een intelligente, gedreven, integere persoon is die voor de duurzame samenleving het beste nastreeft, daarvoor wetenschappelijke informatie verzamelt en doortastend optreedt. Er zouden meer politici zoals hij moeten zijn!”

Femke Roosma, fractievoorzitter GroenLinks Amsterdam

“Jasper is in Amsterdam niet alleen een absolute en onbetwiste expert op het gebied van duurzaamheid en groen, maar ook een buitengewoon effectief politicus op dit terrein. Als fractievoorzitter kan ik ook altijd bij hem terecht voor een scherpzinnig advies: Of het nu gaat over politieke strategie, kritische tegenspraak op inhoudelijke voorstellen of gewoon persoonlijke raad, Jasper is een go-to-guy. Dat zal ik enorm gaan missen als hij zijn politieke talenten gaat inzetten om Europa groener en mooier te maken. Europa verdient Jasper Groen.”

Maina van der Zwan, PAX

“Jasper heeft zijn tanden in de bloedkolen gezet en dat hebben we geweten ook. Hij heeft een cruciale motie over Amsterdam als doorvoerhaven van Colombiaanse steenkool door de raad geloodst en zijn vastberadenheid heeft menige Colombiaanse delegatie naar Nederland er van doordrongen dat de slachtoffers echt geholpen moeten worden. Mede dankzij hem is een hele grondstofketen in beweging gekomen. Grote klasse!”

Liesbeth van Tongeren, wethouder Den Haag

“Ik ken Jasper Groen als een politicus met een passie voor duurzaamheid. Hij gaat niet alleen voor succesjes op de korte termijn met veel media-aandacht, maar zet door en boekt ook resultaten die een lange adem vergen. Hij zocht altijd goed de verbinding tussen lokale en nationale politiek. Ik heb alle vertrouwen dat hij dat in Europa ook zal doen.”

Jasper Blom, voormalig directeur De Helling

“Ik heb Jasper leren kennen als een voorloper op groen, die al druk bezig is politiek draagvlak voor duurzame oplossingen te creëren voor veel mensen doorhebben dat er een probleem ligt. Zowel als oppositie- en  coalitiepoliticus heeft hij bewezen mooie GroenLinkse resultaten te kunnen boeken.”

Joris Wijnhoven, voormalig campagneleider klimaat Greenpeace

“Jasper combineert deskundigheid, nieuwsgierigheid, een activistische mentaliteit zo  nodig aan een grote bek. Daar dwingt hij niet alleen respect mee af, maar ook gezag én concrete resultaten. Wat goed is voor Amsterdam, is beslist ook goed voor Europa, dus zet Groen gerust op zes.”

Rutger Groot Wassink, wethouder in Amsterdam

“Jasper is een effectief politicus met een grote dossierkennis en een zeer ruime ervaring. Ik heb het genoegen gehad om lange tijd met hem te werken en heb hem leren kennen als een echte teamspeler, loyaal maar kritisch waarmee hij discussies naar een hoger plan tilt. Jasper is door en door een GroenLinkser, met een groot netwerk. Daarnaast is t ook nog een buitengewoon leuke kerel.”

Evelien van Roemburg, OXFAM International

““Dat Jasper een groen hart heeft, moge duidelijk zijn. Maar hij is ook nog eens in staat om mensen mee te krijgen en politieke successen binnen te slepen. Hij is een strategisch denker: dat zie je in zijn politieke carrière, maar net zo goed als hij weer eens wint met bordspelletjes. Daarnaast is Jasper gewoon een fijne vent, die elke fractie verrijkt met zijn bizar grote kennis en zijn licht ironische humor. Stem op Jasper!”

De kandidatencommissie:

“Deze donkergroene kandidaat doet zijn achternaam eer aan. Een politiek dier met een gunfactor. De commissie vindt Jasper een idealistische doorpakker en een strategisch politicus met lef. Met zijn ervaring als gemeenteraadslid heeft Jasper de vaardigheden om deals te sluiten en het grotere duurzaamheidsverhaal te vertalen in praktische resultaten.”